Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 12:09
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Σεπτεμβρίου 2016
Επικαιρότητα

Με έμφαση στην προσβασιμότητα

Off

Ιδιαίτερη έμφαση και μέριμνα στη βελτίωση της πρόσβασης σε άτομα με κινητικές δυσκολίες δίνει το έργο αποκατάστασης των πεζοδρομίων στην οδό Δομπόλη που εκτελείται εδώ και λίγες ημέρες.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται η πλήρης ανακατασκευή των πεζοδρομίων και στις δύο πλευρές μέχρι την Πλατεία Ομήρου.
Πεζοδρόμια που σε κάποια σημεία είχαν καταστραφεί και σε κάποια άλλα είχαν παντελώς… εξαφανιστεί.
Ήδη, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο πρώτο τμήμα και έχουν αποξηλωθεί τα υφιστάμενα πεζοδρόμια, ενώ στα νέα, θα τοποθετηθεί και ειδική σειρά πλακών, για την ευκολία πρόσβασης σε άτομα με προβλήματα όρασης.
Παράλληλα, θα γίνουν και διάφορες «συνοδευτικές εργασίες», όπως νέες συνδέσεις των υδρορροών των ιδιοκτησιών με το δίκτυο αποχέτευσης, επανατοποθέτηση πινακίδων, φρεατίων κ.λ.π.
Στο χώρο των εργασιών βρέθηκε χθες το μεσημέρι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Λιόντος τονίζοντας πως ο Δήμος Ιωαννιτών έχει συμπεριλάβει στο συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ και εργασίες βελτίωσης της προσβασιμότητας σε περιοχές που βρίσκονται σε διάφορα σημεία για να διευκολύνεται η κίνηση των ατόμων που χρησιμοποιούν αναπηρικό ή παιδικό καροτσάκι.
Ο αντιδήμαρχος απηύθυνε έκκληση στους διερχόμενους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κίνησή τους στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού άξονα, όπου έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά, με συνέπεια να έχει μικρύνει αρκετά το πλάτος του οδοστρώματος.

Άλλες παρεμβάσεις
Ο κ. Λιόντος τόνισε ακόμη ότι συνεχίζεται το πρόγραμμα των ασφαλτοστρώσεων σε διάφορες οδούς της πόλης και εντός των επόμενων ημερών θα συνεχιστεί η ασφαλτόστρωση στον κεντρικό οδικό άξονα της 28ης Οκτωβρίου.
«Υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις με έργα που πρέπει να γίνουν από τη ΔΕΥΑΙ και θα πρέπει να περιμένουμε, έτσι ώστε να έχουμε ένα καθαρό μέτωπο και οι εργασίες να ολοκληρώνονται πολύ γρήγορα, όπως έγινε με το πρώτο τμήμα της Βηλαρά», τόνισε ο κ. Λιόντος.
Τέλος, ολοκληρώθηκε ο προσυμβατικός έλεγχος από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την εργολαβία των παρεμβάσεων στις σχολικές υποδομές και τα κτίρια, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει εντός του Σεπτεμβρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ